Parkettcsiszolás

A parkettacsiszolás mellett szóló érvek

Az eredeti faparkettával burkolt szobák mára sok helyen fényüket veszítették. A tartós burkolatanyagnak köszönhetően azonban további élettartam növelést érhetünk el a parkettacsiszolás kivitelezésével. A hagyományos parketta legfontosabb tulajdonsága az, hogy teljes egészében tömör fából készül. Ennek azért van jelentősége, mert a kopófelület a parkettacsiszolás segítségével újszerűvé varázsolható. Azt, hogy a fa eredeti állapotát a maximális szinten renováljuk, csak egy szakember által kivitelezett munka garantálja. Sok szolgáltató ajánl gépkölcsönzési lehetőséget, de higgyék el nekünk, hogy ez a feladatsor nem kivitelezhető hozzáértés nélkül. A szakmai tudás és a személyes tapasztalatok tettek minket is szakértővé a témában. Ennek hiányában könnyen előfordulhatnak olyan mértékű sérülések a munkafolyamat közben, ami a durva csiszolási hibák közé sorolandó. A hozzá nem értő munkavégzés lecsökkenti a parketta élettartamát, és esztétikailag sem lesz megfelelő.

A parkettacsiszolás általunk biztosított eszközszükséglete

Parkettacsiszolás teljes körű kivitelezéséhez szükségünk van egy szívózsákos csiszológépre, egy sarokcsiszolóra és egy tapasztalt mesteremberre. Szakmai tudásunkkal garantáljuk, hogy a parkettacsiszolás az előkészítéstől, az utolsó simításig magas színvonalon fog teljesülni. Minden szakmának így a melegburkolásnak is vannak olyan lépései, ahova elengedhetetlenül fontos a szaktudás.

A parkettacsiszolás munkafolyamata, azaz mire számíthat a megrendelő

A parkettacsiszolás a következőképpen áll össze. A megrendelő által előkészített, azaz teljesen kiürített helyiséget légmentesen le kell zárni. A parkettacsiszolás ezek után kezdődhet a nagyolással. Ekkor nagyon fontos felismerni a szálirányt. Itt jön képbe a szaktudás, hiszen ilyenkor kell tudnia a szakembernek, hogy melyik típusú parkettán hány fokos szögben kell haladnia. Azt is, hogy mennyire durva csiszolópapírt kell alkalmaznia. Van olyan résszakasza a parkettacsiszolás kivitelezésének, ahol kifejezetten hallás után követi a mester a csiszológépet. Ezt biztosítja a sok éves szakmai tapasztalat. A középső fázisban a hézagkitöltés következik, ha nem történt komolyabb sérülés a parketta felületén a felújítást megelőzően ez a munkafolyamat gördülékenyen haladhat. Ezt követi az alapozás, amit a teljes száradási időt biztosítva kell elvégeznünk, így érünk el a befejező fázishoz. Következhet a tényleges járófelületet lefedő lakkréteg.

A parkettacsiszolás megrendelése előtti fontos kérdések

A parkettacsiszolás munkafolyamatát elemezve biztosan állíthatjuk, hogy ez nem gyerekjáték, szükség van a szakértelemre. Sokszor felmerül a kérdés, hogy a meglévő melegburkolat felújítása, vagy a teljes cseréje éri-e meg jobban. Nyilván ez egyéni döntés, de amennyiben elfogadja ajánlásunkat, és ad a meglévő parkettájának egy újabb esélyt, garantáljuk, hogy lenyűgöző végeredményt fog kapni. A tömör fenyő parketta szépsége megkérdőjelezhetetlen. Az ár kérdés a következő említésre méltó pont. A parkettacsiszolás ára mindig függ a csiszolandó helyiség területétől és állapotától. De hozzáértésünknek köszönhetően hosszú távon megtérülendő befektetésről beszélünk. Várjuk megtisztelő megkeresésüket.

Minőségi padló a szenvedélyünk