Padlószőnyeg lerakás

A különböző helyiségekben történő padlószőnyeg lerakás

A padlószőnyeg számos előnnyel rendelkezik, hőszigetelő és lépés szigetelő tulajdonságai teszik kedveltté. Kivitelezése az egyéni igények mellett gyakorlati praktikumokat is biztosít. Lássuk, hogy mik ezek. A burkolandó helyiség funkcionális besorolása, azaz, hogy hol kerül kivitelezésre a padlószőnyeg lerakás. Véleményünk szerint a nappalikba közlekedő folyosókra strapabíróbb, sötétebb színű padlószőnyeget érdemes választani. Nyilván az erősebb igénybevétel miatt. A hálószobába pedig érdemes a magasszálú világos színű szőnyeget lerakni, ami biztosítja a megfelelő komfortérzetet. Ezzel már egy lépést tettünk a jól induló reggelek irányába. A gyerekszobába strapabíró, természetes anyagból készült, és könnyen tisztítható darabot válasszunk. A burkolás minőségi kivitelezését ajánlott szakemberre bízni. A padlószőnyeg lerakás folyamata amilyen egyszerűnek tűnik elméletben, annyi hibalehetőséget rejt a gyakorlatban.

Nézzük a padlószőnyeg lerakás gyakorlati lépéseit körvonalakban

Azt gondoljuk, hogy ennek a komplex feladatsornak az áttekintése jól példázza majd azt, hogy miért jobb ránk bíznia a padlószőnyeg lerakás feladatát. A padlószőnyeg választásának feladata ugyan önre vár és ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a gyártók ma már rengeteg egyedi textúrával, végtelen színválasztékkal és egyedi mintás termékkel látják el a piacot. Cserébe végtelen számú lehetőségünk akad az egyedi hangulatú helyiségek kialakítására.

A padlószőnyeg lerakás professzionális kivitelezése

Mindenek előtt a burkolandó területet teljesen ki kell üríteni, és a helyiség aljzatát szennyeződésmentessé kell tenni. A fogadófelület tisztítása során amennyiben volt, az előző padlószőnyeget maradéktalanul el kell távolítani, teljesen ragasztó és szennyeződés mentessé kell tenni. Ezután fertőtlenítő tisztítást kell végezni. A száradást követően az új padlószőnyeget az alapra ki kell teríteni, és hagyni kell kisimulni. Ennek türelmi ideje pár óra, de a legkedvezőbb számunkra az, ha egy teljes éjszakán át akklimatizálódhat a termék a padlószőnyeg lerakás előtt. Ennek az a célja, hogy teljesen gyűrődésmentes termékkel tudjunk dolgozni.

A padlószőnyeg lerakás buktatói, azaz mire kell figyelnünk

A pontos méretezés precíz szaktudást igényel, mivel a szabás fogja biztosítani a tökéletes illeszkedést a továbbiakban. A padlószőnyeg lerakás során számítanunk kell a majdani tisztításra, tehát a szőnyeg nedvszívó képessége miatti zsugorodások lehetőségével számolnunk kell. A vásárlás során bele kell kalkulálnunk a plusz anyagmennyiséget a vételbe, számolva azzal, hogy ráhagyással dolgoznunk. Nagyobb belterület esetén előfordulhat, hogy az egész járófelületet csak több darabból összeállítva tudjuk lefedni. Ilyenkor is az a cél, hogy hajszálpontos illesztéseket kivitelezzünk. Emellett figyelembe kell vennünk az anyagtulajdonságokat, és a szálirány megtartását biztosítanunk kell. A természetes szálakból készült szőnyegpadló lerakása speciális ragasztási technikát igényel, mert a szálak használat közben megnyúlhatnak, és a nem jó rögzítés miatt elmozdulhatnak. Ebben az esetben a teljes felületet rögzítenünk kell. A munkafolyamat teljesítése még hosszan sorolható lenne, de a teljesség igénye nélkül állíthatjuk, hogy precíz, hibátlan munka szakértelmet igényel. Ez az, amit cégünk garantáltan biztosít az önök részére.

Minőségi padló a szenvedélyünk